Een rivierbedding waar water door stroomt. Maar wat als de waterstand stijgt of daalt? Dan krijg je de kans om de uiterwaarden of de rivierbedding uit te diepen. Een by-pass, dijkverhoging. ‘t kan allemaal. O, ja. Aanpassingen aan de rivier zijn natuurlijk niet gratis en zonder overlast. Daar komt een mooi spel om heen. En je kan alle rivieren aan elkaar koppelen. Dan komen de knelpunten mooi aan het licht. Dit is het alternatief voor het lesboek. Doen en ervaren.

Een nieuw model. Eindelijk!

Het oude model werkte natuurlijk prima. En het was educatief verantwoord – je was echt anderhalf uur aan het werk als leerling. Dan was je meteen klaar met het hele hoofdstuk.

Maar nu de upgrade

  • luxe uitstraling – museumwaardig
  • zo opgebouwd (neerzetten en klaar)
  • demonstratie in 5 – 10 minuten
  • achter elkaar te zetten in serie tot een volledige rivier
  • geen piepschuimblokjes, maar polycarbonaat platen
  • uiterwaarde afgraven, rivierbedding verdiepen, groene nevengeul
  • voor gebruik binnen. model is waterdicht
  • met een luxe watertoevoer – winter en zomerstand

Zonder maatregelen zal de rivier bijna over de dijken stromen; maar met maatregelen is er veel meer ruimte voor het water. Terwijl het debiet gelijk is; is er geen gevaar meer. Maar… bij een droge zomer is de waterstand zo laag dat de scheepvaart wel eens problemen kan krijgen.
Even demonstreren en dan weglopen… en de leerlingen zelf laten experimenteren. Geef ze maar wat discussievoer voor als er geen uiterwaarde is (bij een stad) of er staat een dorp en is een nevengeul dan wel wenselijk?
Met één model duurt het even voor je de nieuwe evenwichtstand te zien krijgt; met een serie achter elkaar zie je ook dat problemen heel lokaal op kunnen treden.

Kosten voor de complete set met 3 rivieren, een mooie watertoevoer en de blokkenset (waar de rivieren op liggen): €1700,- ex BTW.

Kosten voor de budgetset met één rivier en een emmertoevoer met de bijbehorende blokken: €600,- ex BTW.

Bij bestelling voor de jaarwisseling, vindt de levering plaats begin maart.

____________________________________________________________

Dit hieronder is dus eigenlijk oud nieuws:
En een impressie van hoe uw lessen hiermee verlopen ziet u hieronder.