Natuurlijk moeten we de warmtepomp uitleggen. Aan iedereen eigenlijk. We zijn gewend ons huis met gas te verwarmen nu gaan we over op elektra. Maar gewoon even simpel uitleggen hoe zo’n apparaat werkt? Dat kom je niet tegen. Dat lukt zelfs Het Klokhuis niet. En dat is wel nodig. Zelfs de meest bewuste mensen moeten eerst een drempel over voor ze gaan investeren.

Maar wel met de opstelling van Belevenisonderwijs. De eerste opstelling staat in Hardenberg en dit najaar worden er 3 opstellingen gemaakt. Daar sta je zelf aan de pomp en haal je de warmte uit de lucht, of uit het oppervlaktewater of uit de grond. Overal kan je aan zitten, afstellen en de thermometers aflezen. Je verwarmt twee huizen. De één geïsoleerd, de ander niet.

Verschillende niveau’s zijn haalbaar. Want niet voor iedereen is een term als COP bekend. Maar die kan je hier wel nabootsen. En dan zie je verschillen tussen de warmtepompen.

Het luxe geheel staat op een kar – een robuust geheel, en kan je dus makkelijk verplaatsen. Het is wel een grote opstelling uiteraard. Het is het complete verhaal met alle energiestromen.

Interesse? Laat je horen!

nb beeldmateriaal volgt z.s.m. Alles is al uitgewerkt, getest etc. Maar op een eenvoudige opstelling in Hardenberg na, is er pas in het najaar tijd voor het echte werk.