Natuurlijk moeten we de warmtepomp uitleggen. Aan iedereen eigenlijk. We zijn gewend ons huis met gas te verwarmen nu gaan we over op elektra. Maar gewoon even simpel uitleggen hoe zo’n apparaat werkt? Dat kom je niet tegen. Dat lukt zelfs Het Klokhuis niet. En dat is wel nodig. Zelfs de meest bewuste mensen moeten eerst een drempel over voor ze gaan investeren.

Maar wel met de opstelling van Belevenisonderwijs!

Er is lang gewerkt aan een echte educatie-warmtepomp. Dat viel niet mee; er komen nogal wat uitdagingen tevoorschijn, om het echt te laten werken. Het resultaat is dat je zelf aan de pomp staat en warmte uit de lucht haalt. (of uit het oppervlaktewater of uit de grond) En dat je echt voelt dat de omgeving afkoelt. Je mag overal kan je aan zitten, afstellen en de thermometers aflezen. Je verwarmt twee huizen. De één geïsoleerd, de ander niet.

En is het winter, die knop zit er op…. dan is de warmtepomp misschien niet efficient genoeg: dus kan je de hybride variant introduceren.

En je tapwater, wil je die ook met een monoblock verwarmen? Dan moet je de warmtepomp wel heel hard laten werken. Je ziet hier waarom het verleidelijk is voor de hybride variant te kiezen. Dan zijn we toch niet helemaal van het gas af…

Het is gelukt om een opstelling te maken zonder een term als COP in te zetten. Gewoon uitproberen.

Interesse? Laat je horen!
Het model kost €5000,- ex BTW en heeft het formaat van 60 x 120 cm. Het kan dus ook eenvoudig achter in de auto naar een evenement ofzo meegenomen worden.
Hou rekening met twee maanden levertijd. Niet alle onderdelen zijn eenvoudig te verkrijgen. Veel komt uit eigen werkplaats.