Ideeën-generator, innovator voor belevenissen

Vernieuwing, een bruisendere start van de rondleiding, een nieuw onderdeel: Belevenisonderwijs kiest niet voor knoppen, of een speurtocht – maar zoekt het in het meegeven van een ‘ervaring’.

Het werkt heel simpel

stap 1
U stuurt een toegangskaart op met eventuele aandachtspunten

stap 2
U krijgt vervolgens een grote envelop met kleinere verzegelde enveloppen daarin. Op de buitenkant daarvan treft u de belevenis die de bezoeker meekrijgt. In de envelop vindt u meer details, spelregels, benodigde ruimte, schetsen etc. Dan kunt u zich niet alleen de belevenis voor zich zien, maar ook begrijpen hoe die tot stand komt.
Het zijn geen artist impressions en bevat ook geen kostenindicatie.

U kiest zelf of u enveloppen opent, dan wel retourneert. En hoeveel. Openen betekent dat u Belevenisonderwijs betaald voor het denkwerk. De ideeën zijn dan nog eigendom van Belevenisonderwijs.

De buitenkant geeft voldoende weer of dit een oplossing kan zijn die bij u past. En natuurlijk ook hoe ingrijpend de oplossing is qua budget. De binnenkant is nog concreter en geeft al aan hoe u dit aan kan pakken: qua bouw, organisatie etc.

Het openen van de enveloppen kost €1000,- (1)  €1500,- (2)   €2000,- (3) etc.
De enveloppen die niet geopend worden worden retour gezonden. Ook de enveloppen die geopend zijn; maar bij nader inzien toch niet de gewenste richting in gaan, worden geretourneerd. De geopende envelop die nadere uitwerking behoeft mag 4 maanden blijven.

stap 3
Het traject tussen openen en daadwerkelijk wel of niet kunnen inpassen kost natuurlijk tijd. Na vier maanden beslist u definitief of het concept bij jullie blijft. Dan wordt Belevenisonderwijs betaald voor het leveren van het gouden idee. De kosten daarvoor liggen op €7000,-

vervolg
U kunt naar wens Belevenisonderwijs verder betrekken in het doorontwikkelen, uitschrijven van teksten, spelregels, randvoorwaarden, ontwerpen etc. Veelal is er specialistische en lokale kennis nodig en die heeft u natuurlijk zelf in huis. Belevenisonderwijs is in eerste instantie de ideeën-generator.

Belevenisonderwijs zal in de eerste 3 jaar geen varianten op uw gouden idee aanleveren bij vergelijkbare musea.

 

Hoe ziet dat er dan uit? Uitgebreide voorbeelden: volgt eind juni 2017