Met gps is omgevingseducatie eenvoudig nog spannender te maken. Onder ons gezegd: het is een truc, doeltreffend. Want de inhoud blijft hetzelfde. Je ervaart en leert veel beter op de plek waar het gebeurd. Zichtbare klimaatverandering bijvoorbeeld – dat leer je niet uit een boek. Wonen beneden NAP… dat moet je zien. Je moet je nietig voelen daar onder aan die dijk. Je moet ter plekke op die enorme bestrate vlakte kijken waar het water heen kan na die extreme regenbui. Dan zie je pas echt wat ieders rol is.

 

Voor het Jan Arentz: 25 september veldwerk

natte en droge voeten rondom Alkmaar

de kaart van 300 MB (om offline te fietsen, maar je kan natuurlijk ook online fietsen)

stappenschema

 

GPS-games
Belevenisonderwijs heeft ook spannende gps-games die ingezet worden voor teambuilding. Zeer actief en uitdagend. En altijd midden in de natuur. Benenwerk, samenwerken en hou je ogen open!

 

De educatieve routes

De educatieve routes hebben als thema klimaatverandering of waterbewustzijn.
En die kunnen op bijna elke locatie uitgezet worden. Fiets of wandeltochten van 2 uur. ’t werkt net als de ouderwetse papier speurtochten met informatieborden, met vragen en doorvragen; maar nu op de telefoon. Achteraf kunt u als docent zien waar de leerlingen geweest zijn en hoe serieus de vragen gemaakt zijn.

Het programmeren van de telefoons/tablets is niet eenvoudig. Daar komt Belevenisonderwijs voor langs op school. En bij combinatieprogramma’s met een excursie zijn de tablets van Belevenisonderwijs ook te gebruiken.