Een variatie op de leskistenset groene energie: het windmolenpark (3 varianten)

Niet ondenkbeeldig – de vraag komt namelijk ook vaak – of het mogelijk is om alleen windmolens te bestellen.
En dat komt dan bijvoorbeeld omdat de vraag komt van windmolencoöperaties.
En bij evenementen is het een uitvoering die meer flexibiliteit biedt. En het makkelijk inpasbaar op het VO(.( De leskisten groene energie zijn echt voor het PO.) Zonder enig voorwerk kan je aan de slag met deze molens.

Wieken ontwerpen, maken en testen. En dan variëren (verbeteren) met de vorm/lengte/aantal/aerodynamische hoek. De lamp moet gaan branden en dan volgt de competitie: meer spanning dan de anderen opwekken… En natuurlijk de discussie die hoort bij thema windmolens. Willen we ze? Waar dan? En hoezo?

Dat kan dus: en dan kunt u nog kiezen uit verschillende sets.
windmolenDe luxe en complete set
8 windmolens en een paar grote ventilatoren.
Voldoende voor een grote klas, of voor volle kraampjes.
En een energiecentrale waar alle molens aan elkaar gekoppeld kunnen worden en aan het aantal lampjes te zien is hoe goed het totaal het doet. Uiteraard zitten er ook digitale meters in ingebouwd.

Kosten: €2100,- ex BTW.

En bij windkracht 5 gaat u toch wel buiten werken? Dan heb je geen ventilator meer nodig. Zelfs met 2 linkerhanden krijg je deze molen aan de praat. De lamp gaat branden!

In oktober 2016 heeft NME Overbetuwe onder leiding van Annette Bisseling een compleet windmolenpark laten bouwen. 22 scholen kregen een molen en kregen drie weken de tijd om hun beste molen te maken. Op het evenement (er komt ook een echt windmolenpark in Elst) werden alle molens gekoppeld tot een heel windmolenpark. En dan maar experimenteren hoe die molens het beste ten opzichte van elkaar konden staan.

basic variant van de windmolen

Op verzoek ook verkrijgbaar in fietstas&rugzakmodel.

basic windmolenpark
Omdat het zo ontzettend leuk werkt; is er ook een set molens verkrijgbaar die niet zozeer de looks heeft. Maar wel beduidend lager geprijsd.

8 molens, 1 ventilator voor €1400,- ex BTW.
zonder instructiemoment; maar dat is eigenlijk ook niet nodig.  Iedereen kan hier direct mee aan de slag, zonder voorbereiding.

Deze set is daarmee ook heel erg geschikt voor het uitlenen.

Het zijn zeer robuuste molens  die lang mee gaan en zelf eenvoudig te repareren zijn. Ze bevatten niet de elektronische snufjes van de molens in de leskistenset groene energie. Uiteraard kan je de lamp zien branden en de spanning meten. Hetzelfde plezier. Hetzelfde resultaat.

Dit windmolenpark kan alleen geproduceerd worden in grote aantallen; daarom worden ze meegenomen in de productieserie van de leskistenset groene energie. Het windmolenpark kan nog besteld worden tot 1 augustus. De eerstvolgende productieronde is in de winter.